Chinese zonnepanelen 11,8 procent duurder

Chinese zonnepanelen worden sinds gisteren met een Europese importheffing van 11,8 procent belast. Dit maakte EU-commissaris De Gucht van Handel bekend.

Volgens De Gucht is het 'dumpen' van panelen door Chinese fabrikanten in Europa bewezen. Een complete installatie wordt door de maatregel 6 tot 7 procent duurder.

De Europese Commissie en China zijn nog in gesprek over het handelsdispuut en proberen voor 6 augustus tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt, gaan invoerheffingen van gemiddeld 47,6 procent in, becijfert de Gucht. De heffingen verschillen per Chinese fabrikant en kunnen oplopen tot 67,9 procent.

Vraagbundeling

De LTO's houden met de ledenactie Vraagbundeling Zonnepanelen rekening met de termijnen en de gang van zaken. Eén van de voorwaarden die LTO daarom stelt in de offerteaanvraag is dat de opgegeven prijs tot minimaal 6 augustus gewaarborgd wordt door de leverancier.

Door deze aanpak en een snelle procedure voor de selectie van een leverancier, zorgt LTO dat er ondanks de onrust in de markt zo gunstig mogelijk voor de deelnemers wordt ingekocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer