Weer+groei+Belgische+aardappelverwerking
© Persbureau Noordoost

Weer groei Belgische aardappelverwerking

De aardappelverwerkende industrie in België verwerkte in 2012 3,65 miljoen ton aardappelen. Dat is 5,4 procent meer dan in 2011.

Vanaf 1990 nam de verwerking van aardappelen toe van 500.000 ton tot de huidige hoeveelheid. Ook ontwikkelde België zich volgens cijfers van handelsorganisatie Belgacom wereldwijd tot de grootste exporteur van diepgevroren producten.

Daarbij zijn landen als Nederland, Canada en de Verenigde Staten voorbijgestreefd. Opmerkelijk is de groei van de export naar ontwikkelingslanden in Azië en Afrika en verre bestemmingen in Zuid-Amerika en Oceanië.

Diepgevroren en gekoelde frites

In 2012 steeg het aandeel van diepgevroren en gekoelde frites in de productiecijfers van Belgische verwerkers. Andere producten als chips en pureeproducten stagneerden in omzet.

Belgische aardappelverwerkers investeerden afgelopen jaar in totaal 71 miljoen euro in toename van capaciteit en kwaliteitsverbetering. Ook dat bedrag is een record voor de verwerkende industrie bij onze zuiderburen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer