Kleinere+voorraad+aardappelen+Belgi%C3%AB
© Nieuwe Oogst

Kleinere voorraad aardappelen België

Uit een voorraadmeting blijkt dat in België per begin februari de totale aardappelvoorraad nog 1,26 miljoen ton bedraagt. Dat is 35 procent minder dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

De voorraadmeting is gehouden op initiatief van aardappelorganisaties als Fiwap, PCA, Carah en Inagro. De resultaten zijn gisteren gepubliceerd. Van de Belgische voorraad is 600.000 ton al gecontracteerd en 620.000 ton beschikbaar voor de vrije markt.

In 2011 bedroeg de aardappelvoorraad in België begin februari 1,94 miljoen ton en in het dure oogstjaar 2010 was dat 1,53 miljoen ton. Van de huidige voorraad is ongeveer 800.000 ton van het ras Bintje.

Voorraden Nederland

Komende week zal Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw in Nederland onder consumptieaardappeltelers een telefonische enquête houden voor het bepalen van opbrengsten en voorraden. Het meetmoment is ongeveer 15 februari.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer