Inzicht Belgische aardappelmarkt met Pommak

Enkele boeren- en marktorganisaties in België voegen aan bestaande informatiekanalen voor de aardappelmarkt een nieuw prijsinformatiesysteem toe.

Inzicht+Belgische+aardappelmarkt+met+Pommak
© Nieuwe Oogst

De naam van het nieuwe systeem is Pommak. Deelnemers aan het systeem kunnen transactiegegevens voor consumptieaardappelen raadplegen die zijn ingebracht door de telers en afnemers.

Initiatiefnemers van Pommak zijn onder meer de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat, PCA, Fiwap en Belgacom. Het initiatief past binnen het beleid van de Belgische overheid om te streven naar meer markttransparantie in de landbouw.

Dit seizoen gratis

Voor de rest van het seizoen is Pommak gratis te gebruiken. De Vlaamse overheid financiert de opstart van het prijsinformatiesysteem.

Deelnemers die transacties aanmelden voor Pommak krijgen toegang tot de marktinformatie. Per transactie wordt het aardappelras, de bestemming, het moment van leveren en details over volume, sortering en tarra weergegeven.

Software uit Nederland

Onafhankelijke noteringsinstanties PCA en Fiwap staan garant voor het correct functioneren van Pommak. Het systeem maakt gebruik van basissoftware dat vanuit Nederland beschikbaar is gesteld door de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer