Makro kiest kleurenpeen van Hollandteelt

De 17 vestigingen van Makro in Nederland verkopen op korte termijn de kleurenpeen en gekleurde kroten van Hollandteelt.

Makro+kiest+kleurenpeen+van+Hollandteelt
© Vidiphoto

Hollandteelt organiseerde gisteren en vandaag in Biddinghuizen een oogstdag voor vertegenwoordigers van supermarkten en groothandelaren. Vooral AGF-chefs van Makro kwamen kijken naar de oogst van kleurenpeen.

Ook lieten zij zich informeren over de achtergronden van de gekleurde wortelen en kroten in versverpakkingen, stoomzakken en voorgegaard. Die producten kunnen ze vanaf volgende week in hun winkelschappen verwachten.

Meer gevoel

'Deze dag is vooral bedoeld om de AGF-chefs nog meer gevoel te geven met het product dat zij gaan verkopen', vertelt Harold Zondag. De Flevolandse akkerbouwer is samen met zijn collega Martin Topper initiatiefnemer van Hollandteelt.

Dat bedrijf ontwikkelde in overleg met marketingbureau Foodatelier innovatieve concepten om hun eigen geteelde groenten in de markt te zetten.

Sortiment

Belangrijke producten voor Hollandteelt zijn gekleurde peen en gekleurde kroten. Verder bestaat het sortiment onder meer ook nog uit vergeten groenten als pastinaak, aardpeer en schorseneren.

Het areaal peen en kroten, dat wordt geteeld voor het eigen concept, bedraagt dit jaar 30 hectare.

Makro en Jumbo

De Makro-vestigingen krijgen in eerste instantie alleen verse wortelen en kroten aangeleverd. Vanaf eind november volgen de verpakkingen voor gestoomd en gegaard product. Ook hoopt Hollandteelt nog dit jaar gekleurde peen te leveren aan supermarktketen Jumbo.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer