LTO%3A+ruim+dode+herten+drinkwaterduinen+op
© Nieuwe Oogst

LTO: ruim dode herten drinkwaterduinen op

LTO Noord Duin- en Bollenstreek heeft het gemeentebestuur van Amsterdam om daadkracht gevraagd bij het hertenprobleem in de drinkwaterduinen.

Momenteel ligt het duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk vol met honderden dode en stervende damherten. LTO Noord roept gemeente Amsterdam als eigenaar van het infiltratiegebied op om de kadavers op te ruimen.

Volgens de organisatie is het damhertendrama een gevolg van overpopulatie, ontstaan doordat de gemeente actieve beheersmaatregelen uit de weg is gegaan. Amsterdam moet nu de consequenties dragen van de gevolgen hiervan, vindt LTO Noord.

Recreatie

Het is ongewenst om stinkende kadavers te laten liggen in de openbaar toegankelijke natuur- en recreatiegebieden. Dat brengt de veiligheid en het imago van de Duin- en Bollenstreek schade toe, verwacht LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer