Naar duurzamer Groninger boer

LTO Noord Groningen en de Natuur- en Milieufederatie Groningen slaan de handen ineen om met de provincie te komen tot een Agenda voor Verduurzaming.

Naar+duurzamer+Groninger+boer
© Nieuwe Oogst

Zij stuurden hierover vrijdag een brief aan Provinciale Staten. 'Tot nu toe is de provinciale ambitie om ‘koploper in duurzaamheid’ te worden niet concreet gemaakt', schrijven de beide organisaties.

'Toch ligt hier een grote uitdaging, niet alleen vanwege de maatschappelijke wensen rond de ontwikkeling van de land- en tuinbouw, maar ook gegeven de wens van de sector zelf.'

Een van de belangrijkste onderwerpen in het debat over de provinciale omgevingsverordening is de invulling van het begrip duurzaamheid.

Asbestverwijdering

LTO Noord Groningen en Natuur- en Milieufederatie willen hier werk van maken. Zij denken hierbij aan energie, uitstoot broeikasgassen, mestaanwending en -bewerking, waterbeheer, natuur- en landschap, licht, asbestverwijdering en bodemmanagement.

Volgens de organisaties kan de Agenda voor Verduurzaming de ondernemers stimulansen bieden, bijvoorbeeld via de middelen die vrijkomen als gevolg van de Agrodeal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer