Sector maakt gehakt van Wakker Dier rapport

De Nederlandse vleessector maakt gehakt van het rapport van Wakker Dier dat stelt dat dieren op te jonge leeftijd worden geslacht.

Sector+maakt+gehakt+van+Wakker+Dier+rapport
© Bekken

Vlees.nl, het informatiebureau van de vleessector, noemt het rapport ‘eenzijdig georiënteerd’. Rekening moet volgens de organisatie ook worden gehouden met de milieu-effecten als dieren langer worden gehouden.

‘Als dieren slachtrijp zijn, heeft het geen meerwaarde om de leeftijd op te rekken. De druk op het milieu (footprint) wordt alleen maar vergroot: extra voer, meer water, energie, (hogere arbeidskosten) en ook meer mest', staat op de site.

Hogere

Dat alles betekent volgens de vleessector een fors hogere ecologische en economische kostprijs voor vlees. 'Daar is de consument niet mee gediend.’

Verder meent de organisatie dat consumenten heel andere overwegingen maken als zij vlees kopen. ‘Prijs, presentatie, gebruiksgemak en gezondheid, staan voorop.'

Slachtleeftijd

Slachtleeftijd maakt geen deel uit van de dagelijkse overwegingen rond de aankoop van vlees of van vleesproducten. ‘Wel of het dier verantwoord is gehouden’, stelt de vleessector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer