%27Minder+roodvlees+eten+leidt+tot+depressie%27
© Marcel Bekken

'Minder roodvlees eten leidt tot depressie'

Het ene na het andere onderzoek over roodvleesconsumptie volgt elkaar op.

Was er vorige week discussie over een rapport dat concludeerde dat mensen die veel roodvlees eten eerder dood gaan, nu is er een rapport dat stelt dat vrouwen die de roodvleesconsumptie beperken eerder kans hebben op een depressie.

Het laatste onderzoek is gedaan door Australische wetenschappers. Die zijn volgens Australische media 'verrast' over de uitkomst.

Mentale problemen

Zelfs wanneer rekening wordt gehouden met de algemene gezondheid van vrouwen, zoals het eetpatroon en factoren als roken, gewicht, leeftijd en fysieke beweging zou er duidelijk een relatie zijn tussen weinig rood vlees en mentale problemen, stellen de onderzoekers in hun www.deakin.edu.au/news/2012/200312redmeatmentalhealth.phpconclusie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer