Gedeputeerde Weber wil 'realistische EHS'

'Ik wil een realistische EHS, waarbij daadwerkelijk natuur wordt gerealiseerd die bijdraagt aan het halen van natuurdoelen.' Dat zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber in reactie op het biodiversiteitsonderzoek van Alterra in opdracht van de provincie.

Gedeputeerde+Weber+wil+%27realistische+EHS%27
© Provincie Zuid-Holland


'Dit biodiversiteitonderzoek bewijst dat het zaak is om werk te maken van het behalen van de natuurdoelen', vindt Weber. 'Ik wil af van de papieren ambities ten aanzien van nieuwe natuur van de oorspronkelijke EHS.'

Stabiel

Het rapport laat zien dat de biodiversiteit in Zuid-Holland de laatste jaren over het algemeen stabiel is. Voor één soortengroep, de rode lijstsoorten, is er echter nog steeds sprake van een afname.

Een rode lijstsoort is een dier- of plantensoort die uit Nederland is verdwenen of dreigt te verdwijnen.

Begroting

Een van de indicatoren in de provinciale begroting is het behoud van biodiversiteit. Daarom heeft de provincie opdracht gegeven aan Alterra om een Zuid-Hollandse indicator te ontwikkelen, vergelijkbaar met de landelijke indicator.

Voor 2010 heeft Alterra een nulmeting uitgevoerd, zodat de stand van zaken in latere jaren daarmee is te vergelijken. Om de ontwikkelingen in perspectief te kunnen zetten, is de situatie vanaf het jaar 2000 in beeld gebracht.

In de loop van het voorjaar van 2013 wordt de stand van zaken over 2011 in beeld gebracht en tegen het eind van 2013 de stand van zaken over 2012.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer