%27Landbouw+meer+op+kaart+Zuid%2DHolland%27
©

'Landbouw meer op kaart Zuid-Holland'

De grondgebonden landbouw staat onvoldoende op de kaart hij provincie Zuid-Holland. Die boodschap verkondigde voorzitter Arie Verhorst vanochtend tijdens de Dag van LTO Noord Zuid-Holland in Wassenaar.

'De provincie denkt vooral in termen van landschap in plaats van landbouw’, aldus Verhorst. 'Het liefst ziet ze de boer met paard en wagen door het land rijden, dan met een trekker van 150 pk.'

De landbouw wordt te weinig onderkend als volwaardige economische sector, meent Verhorst. 'Er wordt wel over gepraat. Maar als op details aankomt, gaat het te veel over stadslandbouw, recreatie, enzovoort.'

Vooruitgang

'Terwijl het erom gaat de grondbonden landbouw economisch goed in de benen te houden. Dat krijg je er slecht in. We doen ons best. Nemen politici geregeld mee naar het platteland.'

'We hadden het gevoel dat er vooruitgang in zat', aldus Verhorst. 'De 3 Zuid-Hollandse greenports staan goed op de kaart. Te meer omdat daar veel werkgelegenheid in zit. Maar als het om de grondgebonden landbouw gaat, is het lastig.'

Domper

Een domper voor enkele honderden aanwezige boeren en tuinders was de afwezigheid van gedeputeerde Han Weber (Landbouw). Hij meldde zich enkele dagen via zijn secretariaat per e-mail af voor de Dag van LTO Noord.

Niet chique, gaf Verhorst aan. 'De gedeputeerde stond bij mij op een 6, gezien de eerste indrukken. Maar hij is nu wat punten gezakt.'

• Lees meer hierover komende zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer