Spoor ringrot leidt naar Flevoland

In het traceringsonderzoek van de NVWA na de vondst van ringrot in een partij Agria's voor consumptie op Goeree-Overflakkee zijn verdachte monsters gevonden op een pootgoedbedrijf in Flevoland.

Spoor+ringrot+leidt+naar+Flevoland
© Nieuwe Oogst

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert traceringsonderzoek uit na de vondst van ringrot in pootgoed van het ras Melody en in een partij Agria's bij een consumptieteler op Goeree-Overflakkee.

In het laatste geval zijn monsters genomen bij alle leveranciers van pootgoed aan dit bedrijf.

Verdachte monsters

Bij één van de leveranciers, een pootgoedbedrijf in Flevoland, zijn verdachte monsters aangetroffen. Het betreffende bedrijf teelt pootgoed voor export en voor nateelt van consumptieaardappelen in Nederland.

De Flevolandse pootgoedteler heeft zusterpartijen van de verdachte partij pootgoed naast het bedrijf op Goeree-Overflakkee ook geleverd aan andere bedrijven in Nederland. Vier bedrijven met deze zusterpartijen zijn inmiddels aangemerkt als verdacht.

Gesneden pootgoed

Opmerkelijk is dat van de vijf bedrijven met verdachte partijen in vier gevallen het gebruikte Agria-pootgoed gesneden is. NVWA zoekt verder uit of er een relatie is met eerdere gevallen van ringrot in Flevoland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer