Meer+verdenkingen+ringrot
© ILVO

Meer verdenkingen ringrot

Na de vondst van een sterk verdacht monster met ringrot in een partij aardappelen heeft het traceringsonderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog minimaal 5 verdenkingen opgeleverd.

Naast de verdenking op het eerste bedrijf in het ras Melody zijn in hetzelfde ras op 3 verschillende bedrijven in Zuidwest-Nederland nog 3 verdachte partijen gevonden. En evenenees in Melody is een verdachte partij aangetroffen op een bedrijf in het midden van het land.

Bij een teeltsurvey in consumptieaardappelen is op een bedrijf in het zuidwesten ook een verdenking van ringrot gevonden in een partij Agria's.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer