LTO versterkt band met BioHuis

LTO Nederland heeft deze week de samenwerkingsovereenkomst met het BioHuis bekrachtigd. De voorzitters van LTO Noord, ZLTO en LLTB hebben groen licht gegeven.

LTO Nederland juicht de verdere samenwerking toe en vindt het van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de biologische sector in Nederland.

Het BioHuis is eerder dit jaar opgericht om de bestaande informele samenwerking tussen de diverse organisaties binnen de biologische sector te versterken en te formaliseren. LTO Nederland gaat hier vanuit de vakgroep Biologische Landbouw invulling aan geven. Een soortgelijke aanpak is eerder gekozen bij de vorming en ontwikkeling van ketenorganisatie Bionext.

Samenwerking

De samenwerkingsovereenkomst is gericht op het gezamenlijk voortvarend aan de slag gaan met de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw. De overeenkomst biedt een leidraad voor de onderlinge samenwerking tussen het BioHuis en LTO Nederland.

Door de samenwerking wordt optimaal gebruikgemaakt van bestaande expertise en netwerken. Hierdoor kunnen activiteiten efficiënt en effectief uitgevoerd worden, in het belang van de biologische leden. De drie regionale LTO's hebben besloten dat de samenwerking met en betalingen aan het BioHuis niet zal leiden tot verhoging van de contributie voor de biologische leden.

In de samenwerking maken LTO Nederland en BioHuis op diverse manieren gebruik van elkaars deskundigheid en netwerk, met name in de Bioraad van het BioHuis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer