KDV+scherpt+criteria+vlees+aan
© Keten Duurzaam Varkensvlees

KDV scherpt criteria vlees aan

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) focust zich voortaan op goede milieu- en dierenwelzijnprestaties. De productiecriteria zijn daarvoor aangescherpt.

Varkenshouders die onder dit keurmerk willen produceren, moeten onder meer voldoen aan 90 procent antibioticareductie.

De anderen nieuwe eisen worden: energie neutrale varkensboerderij, natuurlijk gedrag via nestmateriaal en voorkomen van onnodige stress. Varkenshouders worden bij deze criteria ondersteund door KDV.

Integrale benadering

Volgens Jaap de Wit sr. Van Inkoop Oudewater plaatst de integrale benadering van dierenwelzijn en milieu het KDV-keurmerk in de voorhoede.

'Dit is echt een nieuw hoofdstuk. We volstaan niet alleen met het formuleren van vooruitstrevende criteria, maar geven ook concrete steun aan deelnemende varkensboeren bij het doorvoeren van innovaties in hun bedrijfsvoering.’

Maatregelen

Alle bij KDV aangesloten varkensboerderijen moeten in 2016 gezamenlijk volledig energieneutraal werken. Alle kraamhokken worden daarnaast voorzien van jute nestbouwmateriaal met de geur van het moederdier.

Ook is de de kraamtijd verlengd naar vier weken. Het keurmerk streeft verder naar een nagenoeg antibiotica-vrije keten in 2016.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Weer

  • Zaterdag
    13° / -1°
    10 %
  • Zondag
    19° / 4°
    10 %
  • Maandag
    19° / 7°
    30 %
Meer weer