Landbouwministers: flexibele vergroening

Bijna alle 27 Europese landbouwministers hebben zich uitgesproken voor een flexibele insteek van de vergroeningsmaatregelen voor het Europees landbouwbeleid na 2013.

Landbouwministers%3A+flexibele+vergroening
©

De vergroeningsmaatregelen moeten passen bij het land en de regio, vinden de landbouwministers. Een nationaal certificeringsysteem voor duurzame productie is een goed alternatief voor vergroening.

Gelijk gewicht

De vergroeningsmaatregelen kunnen verschillend zijn tussen de lidstaten maar wel van gelijk gewicht, bleek tijdens Raad van landbouwministers in Brussel. Anders kunnen er concurrentieverschillen ontstaan tussen boeren in verschillende lidstaten.

Voorstander

Staatssecretaris van Economische Zaken, Co Verdaas, sprak namens Nederland de Raad toe. Hij stelde dat Nederland een voorstander is voor agrarisch natuurbeheer en certificering van duurzame productie.

Ontkoppeling

'Nederland steunt de vergroening van de directe betalingen', zei Verdaas. Wel liet hij weten dat een meerderheid van het Nederlands parlement vindt dat de premie voor vergroening moet worden losgekoppeld van de basispremie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer