Rutte: EU-landbouwbudget lager

Het landbouwbudget van de Europese Unie (EU) voor de periode 2014-2020 mag lager. 'Investeren in onderzoek en innovatie levert meer op dan uitgaven aan landbouwsubsidies', stelt minister-president Mark Rutte.

Rutte%3A+EU%2Dlandbouwbudget+lager
© vvd

'Een euro landbouwsubsidie levert slechts een derde euro op voor de Nederlandse economie', zei Rutte vandaag tijdens een debat over de EU-begroting 'Als we diezelfde euro besteden aan onderzoek en innovatie zal dat onze economie meer versterken.'

Het budget voor de totale EU-landbouwbegroting mag omlaag, stelt Rutte. Wel wil hij meer geld beschikbaar wil maken voor innovatie en onderzoek.

VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders geeft aan dat die subsidies voor innovatie mede op het boerenerf terecht moeten komen.

Korting

Door de herverdeling van geld tussen de Europese lidstaten heeft Nederland een korting van 8,2 procent aan de broek gekregen.

VVD-kamerlid Mark Verheijen gaf tijdens het debat aan dat Nederland zich moet inzetten voor een eerlijkere verdeling van het landbouwgeld tussen de lidstaten. 'Die korting moet worden teruggebracht.'

Donderdag en vrijdag onderhandelt Minister-president Rutte in Brussel over de hoogte van de EU-begroting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer