LTO+wil+graag+samenwerken+met+NVV
© groenonderwijs.nl

LTO wil graag samenwerken met NVV

Het bestuur van LTO vakgroep Varkenshouderij staat positief tegenover samenwerking met de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders (NVV).

Dat zegt secretaris Henk Boelrijk in reactie op de oproep van LTO- en NVV-varkenshouders om de handen ineen te slaan.

'Het is goed dat dit signaal van onderaf komt. Het betekent een versterking van eerdere signalen van groepen leden.'

Eensgezind

Samenwerking tussen beide belangenbehartigers is ook logisch, vindt de vakgroepvoorzitter. 'De afgelopen jaren trokken LTO en NVV vrijwel eensgezind op.'

Op veel dossiers is de inzet volgens hem dezelfde. 'Als dat niet het geval is, wordt het niet meer voor de bühne uitgevochten.’

Standpunten

De LTO-vakgroep is de laatste jaren ook meer actiegericht geworden om standpunten kracht bij te zetten. 'Ook op dit punt zijn de organisaties naar elkaar toegegroeid', stelt Boelrijk.

Als er voldoende steun is vanuit de leden-varkenshouders, kunnen volgens hem snel verdere stappen worden gezet. De initiatiefgroep heeft komende vrijdag een gesprek met LLTB-voorzitter Noud Janssen en ZLTO-voorzitter Hans Huijbers.

Draagvlak

Volgende week dinsdagavond wordt tijdens een bijeenkomst met de afdelingsportefeuillehouders varkenshouderij het draagvlak voor een verdergaande samenwerking gepeild bij de LTO Noord varkenshouderijleden.

Varkenshouders kunnen ook terecht op 1varkensgeluid.nu om de open brief van varkenshouders aan LTO en NVV te lezen en hun steun te betuigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer