Varkenshouders%3A+LTO+en+NVV+handen+ineen
© love4kidz.nl

Varkenshouders: LTO en NVV handen ineen

Een grote groep varkenshouders van LTO en NVV wil dat de twee belangenbehartigers de handen ineenslaan en intensief gaan samenwerken.

De boeren zien in de voorzitterswissels bij zowel LTO (Annechien ten Have) als NVV (Wyno Zwanenburg) aanleiding om te komen tot één geluid.

Volgens een van de initiatiefnemers, Johnny Hogenkamp uit Dalfsen, is dat dringend nodig, mede omdat Productschap Vee en Vlees waarschijnlijk wordt opgeheven. LTO en NVV opereren sinds 1994 onafhankelijk van elkaar.

Collectief

‘Met het opheffen van het productschap valt een collectief platform voor de varkenshouderij weg', weet Hogenkamp. Andere sectoren hebben volgens hem nog wel sterke spelers die dossiers naar zich toe trekken, zoals FrieslandCampina en VanDrie Group.

'De varkenssector heeft dat niet’, geeft hij aan.

Actuele dossiers

Een sterk platform, waarin alle varkenshouders zijn vertegenwoordigd, is dan ook nodig om de varkenshouderij te vertegenwoordigen in actuele dossiers. Voor 30 juni willen de varkenshouders de samenwerking hebben opgezet.

Per dossier zou er dan één woordvoerder worden benoemd. Volgens Hogenkamp staan zowel Ten Have als Zwanenburg positief tegenover vergaande samenwerking.

Petitie

Een initiatiegroep wil op dit moment de meningen van varkenshouders en ketenpartners peilen.

Via een open brief worden de plannen en achtergronden uitgelegd. Sectorgenoten kunnen via 1varkensgeluid.nu hun steun betuigen en een petitie tekenen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer