LTO: Rijn en IJssel moet eerst bezuinigen

LTO Noord Gelderland vindt een tariefsverhoging van 4,5% van waterschap Rijn en IJssel hoog. LTO vraagt het waterschap dan ook om eerst intern te bezuinigingen en daarna pas het tarief te verhogen.

Peter Schut, afdelingsbestuurder van LTO Noord Bronckhorst eo stelde dit gisteren tijdens de vergadering van waterschap Rijn en IJssel over de begroting 2013 en over de geadviseerde tariefvaststelling voor 2013.

'Als agrarische sector kunnen we deze lastenstijgingen niet doorrekenen in de opbrengst van onze producten. Het gaat dus rechtstreeks ten koste van onze inkomsten.'

Lastenverhoging

Volgens Schut moet de lastenverhoging in verhouding blijven tot de ontwikkeling van de waterdienstverlening aan cultuurgrond van agrarische bedrijven.

Na de wateroverlast van 2010 spraken LTO en het waterschap met elkaar over onderhoud van de watergangen. LTO is tevreden hoe er afgelopen seizoen is gekozen voor een andere en verbeterde aanpak.

'Wel blijven we kritisch ten aanzien van herinrichtingsprojecten. Onderhoud van deze projecten mogen niet worden afgewenteld op de agrarische sector.'

Schoon stelsel

LTO Noord wil dat het waterschap dichtbij haar kerntaken blijft en zorgt voor een schoon stelsel van waterlopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer