Delfland verlaagt tarief boer

Boeren betalen in 2013 bijna 12% minder belasting aan het hoogheemraadschap van Delfland. Het college van dijkgraaf en hoogheemraden stelt de verenigde vergadering voor om het tarief per hectare te verlagen van € 119,11 in 2012 naar € 105,03 in 2013.

Delfland+verlaagt+tarief+boer
© Mike Schellart

Dat is mogelijk door aanpassing van de Waterschapswet.

Hoogheemraad Aad Wiegman: 'Het waterschapstarief van Delfland voor boeren is sinds 2009 zeer tegen onze zin het hoogste van Nederland. De Waterschapswet bood ons echter geen andere mogelijkheid. Nu kunnen we gelukkig wel een rechtvaardig tarief rekenen door een wijziging in deze wet'

Tariefsbepaling

Het tarief voor boeren was relatief hoog, omdat de waarde van (spoor)wegen in het dichtbevolkte gebied van Delfland sterker meeweegt dan bij andere waterschappen in de tariefsbepaling.

Samen met het ministerie van I&M, gemeente Midden-Delfland en LTO Noord heeft Delfland gezocht naar een oplossing voor deze situatie.

Maximale opslag

De wijziging van de Waterschapswet houdt in dat waterschappen de maximale opslag voor eigenaren van verharde wegen kunnen verhogen naar 400%. Door de kosten op een andere manier te verdelen, kan het tarief voor boeren worden verlaagd.

Dat is alleen mogelijk voor waterschappen als Delfland, die al een opslag voor wegeigenaren hanteren. De tarieven zijn gebaseerd op de kostenverordening. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht.

Verenigde vergadering

Het tariefsvoorstel wordt overigens pas definitief, nadat de verenigde vergadering deze op 29 november heeft vastgesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer