Bleker%3A+Haagse+politiek+is+verstedelijkt
©

Bleker: Haagse politiek is verstedelijkt

In zijn laatste interview als staatssecretaris van EL&I hekelt Henk Bleker de verstedelijkte politieke cultuur in Nederland. 'In Nederland wordt de land- en tuinbouw ondergewaardeerd'.

Strijdbaar, kritisch en beetje emotioneel. Dat was Bleker afgelopen maandag bij de overdracht van zijn landbouwportefeuille aan opvolger Co Verdaas.

Hij windt zich op over het verdwijnen van landbouw uit de naam van het ministerie dat nu kortweg ministerie van Economische Zaken wordt genoemd. 'Het is typisch Nederlands. Nu verdwijnt zelfs landbouw uit de naamgeving. Terwijl de hele wereld naar ons opkijkt als landbouwnatie!'.

Contact boeren

Bleker zegt het directe contact en de samenwerking met de boeren en tuinders in Nederland te zullen missen. Ook het internationale werk deed hij met plezier. 'Alles wat ertussen zit, zal ik niet missen.'

Het verlies van het CDA onder boeren en tuinders bij de laatste verkiezingen raakte hem. Hij heeft echter vertrouwen in de toekomst. 'Maar ik ben niet bezorgd over de toekomst van het CDA in land- en tuinbouw.'

Herstellen

'Ik denk zelf dat dit kabinet Rutte/Asscher ons onbedoeld zal helpen om ons te laten herstellen', verwacht Bleker.

Lees het hele interview deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer