Snijder voorzitter antibiotica-commissie

Oud-VVD-Tweede Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff wordt voorzitter van de commissie die toezicht houdt op de werkwijze van Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa).

Snijder+voorzitter+antibiotica%2Dcommissie
© Janneke Snijder

Commissie van Toezicht wordt ingesteld om de onafhankelijkheid van de SDa te waarborgen. SDa is in het leven geroepen om het antibioticagebruik in de Nederlandse veehouderij transparant te maken en te verminderen.

De commissie bestaat uit 3 leden. Naast Janneke Snijder zijn Piet Vanthemsche - voorzitter van de Belgische Boerenbond - en Hugo Backx - directeur GGD ‘Hart voor Brabant - de overige leden.

Rapporteren

De commissie krijgt inzage in de gegevens van de SDa. Twee keer per jaar brengen de leden verslag uit aan de regering. Ook houden zij toezicht op de onafhankelijkheid van de bestuursleden van de SDa.

De commissie waakt ook over het expertpanel van de SDa die de streefwaarden vaststelt. Bij eventuele misstanden rapporteert de commissie aan de regering.

Onafhankelijk

De Tweede Kamer gaf eerder aan dat de SDa onafhankelijk toezicht behoeft. Met de installatie van deze commissie geven minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) daar gehoor aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer