Prijs+voor+Wageningse+studenten
© Nieuwe Oogst

Prijs voor Wageningse studenten

Studenten van Wageningen UR hebben gisteren in Parijs een internationale prijs gewonnen met een vleesvervanger op basis van lupine.

De studenten ontvingen de EcoTrophelia Europe voor hun product met de naam Chef.Lupin. Dit is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen.

Milieu

De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen ervoor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct.

Aan de prijs is een bedrag van € 8.000 verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.


Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer