Bedrijven nodig voor wateronderzoek

Leveranciers van zuiveringstechnieken kunnen deelnemen aan onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw om gewasbeschermingsmiddelen uit lozingswater te verwijderen.

Bedrijven+nodig+voor+wateronderzoek
© Nieuwe Oogst

Het Platform Duurzame Glastuinbouw geeft alle technologieleveranciers uit de glastuinbouw de gelegenheid aan het onderzoek deel te nemen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot 29 maart aanmelden via de www.glastuinbouw.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/leveranciers_zuiveringstechnieken_090412.htmwebsite van Wageningen UR Glastuinbouw.

Wageningen UR Glastuinbouw en het Netherlands Water Partnership zijn onlangs in opdracht van het Platform Duurzame Glastuinbouw gestart met het project 'Evaluatie technologieën voor zuivering spui'. In het onderzoek worden beschikbare technieken voor het verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit spuiwater getoetst op effectiviteit, efficiëntie en toepasbaarheid.

Selectie van technologieën

Onafhankelijke experts uit de Nederlandse watersector aangevuld met een vertegenwoordiging uit de glastuinbouwsector, hebben een longlist van technieken opgesteld. De Stuurgroep van het project heeft daaruit de volgende 4 technologieën geselecteerd om nader te toetsen: ozon en actief kool, waterstofperoxide met LD-UV, Bewegend Bed Adsorptie en elektrochemische flocculatie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer