Floriade+wint+prestigieuze+innovatieprijs
© Nieuwe Oogst

Floriade wint prestigieuze innovatieprijs

De Nationale Innovatieprijs 2012 is uitgereikt aan Paul Beck als algemeen directeur van de Floriade 2012 in Venlo.

De innovatieprijs is een onderdeel van de zogeheten Gouden Eeuw Awards. De uitreiking vond vandaag plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Volgens de jury is de Floriade in Venlo een unieke, spannende en actieve beleving, gebaseerd op de bijdrage van de tuinbouw aan onze kwaliteit van leven. Dit in combinatie met de regionale cultuur en de regionale kwaliteiten van het landschap.

Duurzame samenhang

De Floriade staat voor een innovatieve en duurzame samenhang tussen mens en natuur. De Floriade leert de mens terug te keren naar de natuur en consumenten meer bewust maken van de invloed van de tuinbouwsector op de kwaliteit van het leven.

Eerdere winnaars van de Nationale Innovatieprijs zijn: Nederlands Openluchtmuseum voor HollandRama, de Efteling en het WNF voor PandaDroom, Dolfinarium voor De Droomwens en Spherium eerste Spacetrade Center.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
 • Donderdag
  7° / 4°
  40 %
Meer weer