Stad+en+regio+podium+Floriade+Groningen
©

Stad en regio podium Floriade Groningen

Niet alleen de stad Groningen, maar heel Noord-Nederland wordt het podium voor de Floriade 2022. Dat staat in het bidbook Floriade Groningen 2022 dat vanavond is overhandigd aan de Nederlandse Tuinbouwraad.

Het Suikerunieterrein is het hoofdpodium met als blikvanger de Suikerkas. Dit industrieel monument wordt met een hoge kas op het dak, omgebouwd tot levend Floriade-laboratorium. Het toont de wereld en de toekomst van de land-en tuinbouw.

Martinikerk

Bloemen, bomen en planten vormen via de Floriadeloper langs het Hoendiep een verbinding met het tweede podium: de historische binnenstad van Groningen. Daar worden bestaande gebouwen belangrijke paviljoens, zoals de Martinikerk en de hal van het Hoofdstation.

Kwekers

Naast het Suikerunieterrein en de Groningse binnenstad stimuleert een regioagenda de Floriade-bezoeker een bezoek te brengen aan kwekers, telers en projecten in de regio.

Uitgaven

De totale uitgaven raamt Groningen op € 77,3 miljoen de totale inkomsten op € 77,4 miljoen.

LTO Noord

Vijf noordelijke topsectoren Energy Valley, Healthy Ageing, Wetsus, Sensor Universe en Agrobusiness spelen een hoofdrol in de www.floriade-groningen.nlFloriade Groningen. LTO Noord zat vanaf het eerste uur aan tafel en heeft een actieve bijdrage geleverd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer