Nederland+Bloeit%3A+1500+gasten+per+dag
© Douwe Korting

Nederland Bloeit: 1500 gasten per dag

Het paviljoen van Nederland Bloeit op de Floriade in Venlo trekt per dag gemiddeld zo'n 1500 bezoekers.

Dat blijkt uit de tellingen die afgelopen maand zijn uitgevoerd. Het aantal bezoekers per dag varieert van ongeveer 900 op een rustige dag tot een kleine 2500 op een topdag.

Volgens Hans Koehorst, namens LLTB, LTO Noord en ZLTO verantwoordelijk voor het paviljoen, reageren de bezoekers bijna allemaal enthousiast. 'Ook uit het gastenboek maak ik op dat het idee en de manier waarop we het uitvoeren enorm aanslaat. Veel ouders laten ons ook weten dat ze het zo waardevol vinden voor hun kinderen.'

Filmpjes

De bezoekers komen van over de hele wereld, weet Koehorst. 'Van jong tot oud. Alle doelgroepen waaronder ook veel schoolklassen weten het paviljoen te vinden. Gemiddeld blijven ze zo'n 10 tot 15 minuten binnen en bekijken dan 3 of 4 www.nederlandbloeit.nl/floriade-videosfilmpjes.'

Ook de boeren en tuinders die als ambassadeur van de sector het gesprek aanknopen zijn www.zlto.nl/onderwerpen-blog/63/Wat-heeft-de-Floriade-mij-te-bieden/blog/89/Paviljoen-op-Floriade-is-een-aanraderenthousiast. Ondernemers die ook een dagje willen meedraaien, kunnen zich nog aanmelden op de site van www.nederlandbloeit.nl/inschrijvenfloriade/?month=6Nederland Bloeit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer