Romney wil af van subsidie windenergie

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney bindt de strijd aan met de Amerikaanse windenergiesector. Als hij president wordt, wil hij alle belastingvoordelen voor de sector afschaffen.

Romney+wil+af+van+subsidie+windenergie
© Nieuwe Oogst

De zogenoemde 'production tax credits' (PTC's) zijn een belangrijke motor voor investeringen in windenergie in de Verenigde Staten, maar ze lopen eind dit jaar af. 'Als Romney tegen die tijd in het Witte Huis zit, zal hij ze niet verlengen', zei zijn woordvoerder Shawn McCoy eerder deze week, zo meldt persbureau IPS.

Romney wil hiermee eerlijke concurrentie garanderen waarbij alle vormen van energie op hun eigen sterktes kunnen wedijveren.

Rem op investering

De aankondiging kreeg onmiddellijk veel tegenwind, omdat Romney met geen woord sprak over de subsidies voor olie- en gasbedrijven.

Het voornemen van de republikeinse presidentskandidaat heeft invloed op de investeringen in de sector. Volgens de Amerikaanse Wind Energy Association loopt een aantal projecten al vertraging op omdat investeerders afwachten of de belastingsvoordelen eind dit jaar verlengd zullen worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer