Zeeuwen: stoppen met inbreukprocedure

De Zeeuwse stichting Red onze Polders wil dat Brussel de inbreukprocedure tegen Nederland intrekt. De Brusselse onderbouwing deugt van geen kant, aldus de actievoerders die strijden tegen ontpoldering.

Red onze Polders correspondeert al langer met de Europese Commissie over de omstreden ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder. In een nieuwe brief vegen voorzitter Lia Flikweert en secretaris Magda de Feijter de eerder door Brussel aangevoerde argumenten van tafel.

Zo stellen ze dat Nederland niet in gebreke blijft bij de nakoming van verplichtingen op grond van de Habitat- en de Vogelrichtlijn. Ook betwisten ze de ‘dringende noodzaak’ om op korte termijn maatregelen te treffen voor natuurherstel langs de Westerschelde.

Geen bewijzen

De stichting vindt het onaanvaardbaar dat de Europese Commissie zich zonder deugdelijke bewijslast heeft laten verleiden tot de huidige procedure. Zo heeft Brussel helemaal geen eigen onderzoek verricht. De inbreuk procedure is nergens op gebaseerd en moet worden ingetrokken.

Red onze Polders wil dat de Commissie zorgt voor een doelendocument met objectieve en meetbare doelen met de voorgeschreven inspraak van de bevolking. Dat moet er toe leiden dat in de Westerschelde de gewenste natuur tot stand wordt gebracht zonder ontpoldering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer