Alstroemeria: onbekende snijbloem bloemist

Voor consumenten is de alstroemeria qua naam een relatief onbekende snijbloem. Ruim driekwart heeft de alstroemeria wel eens gezien, maar weet de naam van de bloem niet, meldt Productschap Tuinbouw (PT).

Dat doet volgens het productschap niets af aan het positieve beeld dat de consumenten hebben van de bloem. Zij vinden de alstroemeria een vrolijke bloem met een mooie bloemvorm.

Ook bloemisten zijn over het algemeen positief. Aspecten die vaak genoemd worden zijn 'mooi' en 'goede houdbaarheid'.

Producttest

Dat blijkt uit de producttest alstroemeria die PT uitvoerde onder Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse bloemisten en consumenten uit die landen, inclusief Italië en Rusland.

Bij 75% van de Nederlandse en Franse bloemist behoort de snijbloem tot het standaard assortiment en bij de Engelse collega's is dat tweederde.

Duitse bloemisten

De Duitsers wijken wijken hiervan af. Ruim een derde heeft de alstroemeria standaard in het aanbod, echter bij de helft is dat niet het geval.

De Duitse bloemist heeft een overduidelijke voorkeur voor een steellengte van 50 of 60 centimeter als het gaat om een alstroemeria voor in een gemengd boeket. Anders dan de Franse, Engelse en Nederlandse bloemisten die een lengte van 70 centimeter willen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer