Wettelijke+verkaveling+geul+meest+optimaal
© Nieuwe Oogst (Rene L)

Wettelijke verkaveling geul meest optimaal

Wettelijke verkaveling in het gebied van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld zou het meest optimale resultaat geven. Dat blijkt uit een concept toedelingsonderzoek.

Het overleg van de Agrarische Belangenvereniging Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld en LTO met de provincie leverde nog geen concrete resultaten op het gebied van verkaveling op.

Beide praten sinds eind vorig jaar met provincie Gelderland, DLG, taxateurs, waterschap Veluwe over de verkaveling in het gebied, waar de hoogwatergeul moet komen.

Toedelingsonderzoek

Onlangs dook een (concept) toedelingsonderzoek Veessen-Wapenveld van februari 2010 op. Het kadaster verrichtte het onderzoek in opdracht van DLG, LTO Noord en de belangenvereniging.

De belangenvereniging en LTO Noord weten echter van niets.

Achterhaald

Conclusie van het rapport was dat de maatregelen voor de geul nadelige gevolgen zouden hebben voor landbouwstructuur.

Wettelijke verkaveling zou het meest optimale resultaat opleveren, omdat iedereen dan verplicht is om mee te doen. Bij vrijwillige kavelruil is dit resultaat minder.

Conclusies achterhaald

Volgens de belangenvereniging zijn de conclusies van het rapport achterhaald, omdat dit uitgaat van verplaatsing van bedrijven naar terpen. Wel pleiten de belangenvereniging en LTO voor wettelijke verkaveling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer