LTO: ballonvergoeding niet van deze tijd

De vergoeding die boeren krijgen wanneer er een ballon op hun grond landt, is niet meer van deze tijd. 'Koppel die aan het aantal inzittenden in de mand en de daarmee behaalde omzet', geeft LTO-werkgroepvoorzitter Schaderegelingen Kees van Rooijen aan.

LTO%3A+ballonvergoeding+niet+van+deze+tijd
©

Van Rooijen reageert daarmee op het bericht dat een boer in Zegveld zijn weiland blokkeerde tot er een redelijke vergoeding voor het landen van een ballon op zijn grond was geboden.

'LTO betreurt het dat boeren nu bij iedere landing zelf moeten onderhandelen ', stelt hij. 'Ballonverenigingen PBN en KNVVL denken echter daar anders over.'

Vergoeding

De land- en tuinbouw vindt dat vergoeding omhoog moet met het aantal mensen dat de ballonvaart maakt. 'Bij 10 tot 20 personen in een mand praat je over commerciële vluchten. Dan gaat het over hele andere omzetten dan kleinschalige vaarten', verzekert Van Rooijen.

Hij geeft aan dat daarover met PBN en KNVVL niet viel te praten. 'Voor LTO hebben daarom centrale afspraken geen meerwaarde. Als ballonvaarders er met zulke lage bedragen voor boeren mee willen wegkomen, is dat hun zaak.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer