Dun Agro bouwt hennephuis

Hennepverwerker Dun Agro in Oude Pekela heeft samen met een bouwbedrijf en een architectenbureau een hennephuis ontwikkeld. Hiermee wil het bedrijf de telers uit de regio een toekomst bieden, zegt accountmanager Roland Gerritsen.

Dun+Agro+bouwt+hennephuis
© Dun Agro

Het dak en de wanden zijn gemaakt van hennephout. Hennep isoleert en zorgt voor een goede vochtregulatie. Dat is volgens Gerritsen het voordeel van een hennephuis ten opzichte van een reguliere woning. 'In elk modern huis heb je een wirwar van buizen die lucht verversen en recyclen. Die heb je in een hennephuis niet nodig.'

Versterking economie

Provincie Groningen steunt het project dat enkele tienduizenden euro's kost. Volgens de provincie draagt deze nieuwe ontwikkeling bij aan de versterking van de economie.

Dun Agro wil 'zo spoedig mogelijk' ook een echt huis op het Ciboga-terrein in de stad Groningen bouwen om voor showdoeleinden te gebruiken. 'De hennepmarkt is grillig. Wij hopen onze telers hiermee meer zekerheid te bieden', zegt Gerritsen.

Oogstmachine

Het bedrijf presenteert donderdagmorgen het hennephuis. Dan laat het ook de nieuwe oogstmachine zien. De machine kan de eiwitbladeren oogsten die kunnen dienen als eiwitbestanddeel in veevoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer