Dalende varkensprijs is hard gelag

De almaar dalende varkensprijzen in Nederland en Duitsland in combinatie met de verder stijgende voerprijzen zijn in toenemende mate een hard gelag voor varkenshouders.

Deze week verlaagden de slachterijen de prijzen opnieuw met enkele centen.Vion en Compaxo verlaagden de prijs deze week met 5 cent tot respectievelijk € 1,58 en € 1,44 per kilo. Van Rooi Meat en Hilckmann gingen 4 cent naar beneden naar respectievelijk € 1,51 en € 1,52.

Voor varkenshouders wordt de financiële situatie steeds nijpender, constateert voorzitter Annechien ten Have van de LTO-vakgroep Varkenshouderij. Ook de biggenprijzen zijn in een dalende lijn terechtgekomen. 'Het is bittere noodzaak dat er wat verdiend gaat worden, maar het tegendeel is waar. Er is voor varkenshouders momenteel geen enkele ruimte om te investeren.'

Soja

De varkenshouderij verwacht voorlopig ook geen einde aan de stijgende voerkosten. „Vooral soja is flink duurder geworden en dat heeft meteen zijn weerslag op alle andere grondstoffen”, zegt Ten Have.

De slechte prijzen voor varkens hebben te maken met een moeizame afzet in Europa en Azië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer