Aardbei als symbool van Amsterdam

De aardbei als symbool voor Amsterdam, kleding van brandnetels en het Amsterdam Food Center als marktplaats voor in de stad verbouwd voedsel.

Dat zijn drie ideeën uit de koker van de Urban Agriculture Summit. De Amsterdamse Innovatie Motor (AIM) hield onder die naam een bijeenkomst over stadslandbouw, in samenwerking met Philips en Deloitte, meldt het Parool.

De gemeente wil met winstgevende stadslandbouw meer voedsel verbouwen, met kortere lijnen tussen boer en consument.

Aardbei onder led-licht

De aardbei het symbool worden van stadslandbouw in Amsterdam. In Amsterdam zijn veel lege kantoorpanden waar de 'Amstelberry' onder led-licht kan groeien.

Ten tweede kan met onkruid winst worden gemaakt. Er zijn genoeg brandnetels in de stad, menen de deelnemers. Hier kan hennep van worden gemaakt voor kleding. Goedkope 'nederbrandnetels' kunnen zo worden ingezet in de Amsterdamse mode-industrie.

Food Center

De markthal van het Food Center Amsterdam in de Jan van Galenstraat moet daarnaast weer een echte marktplaats voor lokaal voedsel worden. Groenten en fruit kunnen worden verbouwd in kassen en moestuinen op het markthalterrein. Boeren in de stad brengen hun waar bijeen op de markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer