Aardbeien voorkomen ziekten

Aardbeien voorkomen hart- en vaatziekten en diabetes, blijkt uit een studie van Universiteit van Warwick.

Aardbeien+voorkomen+ziekten
© Nieuwe Oogst

Wetenschappers van de universiteit onderzochten de positieve effecten van aardbeien, vooral hoe ze de ontwikkeling van hart-en vaatziekten en diabetes voorkomen.

Paul Thornalley, professor aan de Medical School van Warwick, ontdekte dat extracten van aardbeien een eiwit, Nrf2, positief in ons lichaam activeren. Van dat eiwit is aangetoond dat het de werking van anti-oxidanten en andere beschermende activiteiten verhoogt.

Eerste keer

Al eerder werd aangetoond dat het eten van aardbeien het risico op het ontstaan van diabetes en hart- en vaatziekten zou verlagen. Met dit onderzoek is voor het eerst aangetoond dat aardbei-extracten actief eiwitten stimuleren die de mens bescherming biedt tegen de ziekte.

Thornalley: 'We hebben ontdekt hoe de wetenschap achter de aardbeien werkt, hoe de vrucht bijdraagt aan de versterking van ons ingebouwde verdedigingssysteem om cellen, organen en bloedvaten gezond te houden'.

Vrije radicalen

Thornalley presenteert zijn bevindingen op de zestiende 2-jaarlijkse vergadering over vrije radicalen onderzoek International in het Imperial College London.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer