Zuurpruim eet meer fruit dan zoetekauw

Mensen met een voorkeur voor zuur eten meer fruit dan mensen die aangeven meer van zoet te houden. Zoetekauwen eten meer zoete snacks, zoals chocoladerepen. Dat blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen UR.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van de mensen een voorkeur heeft voor zout. Een vijfde deel geeft aan een voorkeur voor zoet te hebben en tenslotte geeft 1 op de 10 mensen aan zuur te prefereren. 40% van de consumenten heeft geen uitgesproken voorkeur voor zoet, zout of zuur.

In deze studie is de relatie tussen de consumptie van fruit en zoete en hartige snacks en de persoonlijke voorkeuren voor de basissmaken zoet, zout of zuur onderzocht. Doel is om de fruitconsumptie en de variabelen die hier invloed op hebben beter te begrijpen.

Gewoontegedrag

Bij productontwikkeling kan rekening worden gehouden met de verschillende persoonlijke voorkeuren. Zo vindt bijvoorbeeld de groep consumenten die een voorkeur heeft voor zoet, gemak belangrijk en neemt dat oordeel mee bij de keuze voor snacks.

De relatie tussen voorkeur voor zuur en gewoontegedrag met betrekking tot het eten van fruit suggereert dat het op jonge leeftijd aanleren van het eten van fruit ook leidt tot andere smaakvoorkeuren. Nader onderzoek moet dat verder uitwijzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer