Kamer%3A+meer+ruimte+voor+kleine+teelten
©

Kamer: meer ruimte voor kleine teelten

De Tweede Kamerfracties van VVD en CDA gaan staatssecretaris Henk Bleker van EL&I vragen de grens voor kleine teelten op te rekken. Aanpassing van de huidige regeling maakt het telers makkelijker een breder scala aan gewasbeschermingsmiddelen in te zetten.

Deze toezegging deden Janneke Snijder (VVD) en Agnes Mulder (CDA) tijdens een werkbezoek aan Midden-Drenthe gisteren. Sierteler Eduard Daling in Smilde vertelde hen dat hij voor zijn sierkolen niet dezelfde middelen kan gebruiken die voor gewone kool gangbaar zijn. Toelatinghouders vinden deze soorten te kleinschalig om op het etiket te zetten.

'Pas de etiketten aan voor de kleinere teelten', stelde Mulder tijdens een politiek debat 's avonds in Witteveen. Dat stond in het teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Kamervragen

Volgens Snijder moet gerichte inzet van een breed spectrum aan gewasbeschermingsmiddelen mogelijk zijn. 'Voor 12 september moet er nog een slag zijn te slaan voor de kleine teelten.' De 2 fracties doen dat via schriftelijke Kamervragen.

Ook PvdA-kandidaat Agnes Wolbert liet zich niet onbetuigd. Ze sprak van de gewasbeschermingsellende voor siertelers. 'Als kleine teler hoor je nergens bij.'

Actieplan

Wolbert wil op dat punt graag samenwerken met CDA en VVD, als staatssecretaris Joop Atsma van I&M dit najaar een actieplan presenteert over het gewasbeschermingsbeleid.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer