Compromis ritueel slachten

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker is er na maanden onderhandelen in geslaagd om met joodse en islamitische organisaties en de slachters bindende afspraken te maken over het onverdoofd slachten van dieren. Dat meldt de NOS.

De partijen ondertekenen vanmiddag een convenant over de rituele slacht, waarin is vastgelegd hoe het dierenwelzijn verbeterd kan worden.

In het convenant staat dat onverdoofd slachten is toegestaan, maar dat het dier niet langer dan 40 seconden na het toebrengen van de halssnede bij bewustzijn mag zijn. Als dat niet het geval is, moet de verplicht aanwezige dierenarts ingrijpen.

Goede afspraken

Bleker is al maanden in gesprek met het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK), het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven (VSV) om goede afspraken te maken over diervriendelijk ritueel slachten.

De Eerste Kamer praat vanmiddag verder over hoe zij het wetsvoorstel van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren verder behandelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer