Bleker+op+matje+om+uitblijven+slachtconvenant
© ELI

Bleker op matje om uitblijven slachtconvenant

De Eerste Kamer roept demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I op het matje over het uitblijven van een convenant ritueel slachten

Bleker kondigde in december aan een convenant te willen sluiten met Joden en moslims en daar 3 maanden voor uit te trekken. In mei liet hij de eerste Kamer weten niet eerder dan medio juni met een stand van zaken te kunnen komen.

Op 5 juni beraadslaagt de Eerste Kamer over de zaak en beslist dan of Bleker ook werkelijk ter verantwoording moet worden geroepen. De Eerste Kamer wil van Bleker uiterlijk 5 juni het convenant Ritueel slachten ontvangen, dan wel de op dat moment beschikbare informatie over de fase van totstandkoming er van.

Kritiek

Aan het convenant is een wetenschappelijke commissie gekoppeld, waarvan de samenstelling door de joodse en moslim convenantpartijen wordt bekritiseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer