Bleker: Brusselse mededeling verrast niet

De mededeling dat de Europese Commissie een procedure tegen Nederland begint over de Hedwigepolder, verraste EL&I-staatssecretaris Henk Bleker niet.

'Ik heb er begrip voor, maar ik hoop dat de Commissie ook begrip heeft voor de situatie hier, met een demissionair kabinet', gaf de bewindsman gisteren aan.

De komende maanden staat hij klaar om antwoord te geven op alle mogelijke vragen die er in Vlaanderen en Brussel over het afgesproken natuurherstel in het Westerscheldegebied kunnen zijn.

Geen nieuw besluit

'Het besluit van het kabinet is duidelijk. Wij nemen geen nieuw besluit meer, dat is aan het nieuwe kabinet. En ook dat zal ik toelichten aan Vlaanderen en de Europese Commissie', benadrukt Bleker.

Volgens afspraken uit 2005 tussen Nederland en Vlaanderen moet Nederland de polder onder water zetten om zo natuurschade, die is veroorzaakt door het uitdiepen van de vaargeul van de Westerschelde, te herstellen.

Deels ontpolderen

Alternatieve scenario's zoals het deels ontpolderen van het gebied kregen steun uit Brussel, maar niet in de Tweede Kamer. Ook Vlaanderen begon een procedure om Nederland te dwingen deze afspraken na te komen.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer