Nationale Week van de Tomaat

Tot en met vrijdag vindt de Nationale Week van de Tomaat plaats. Naast activiteiten op de Floriade in Venlo wordt de verkoop van de tomaat extra gestimuleerd met prijsacties in de supermarkten.

Het Huis van de Smaak is een apart gedeelte op de Floriade waar aandacht wordt besteed aan glasgroenten en champignons. In aparte bollen is te zien wat er anno 2012 gebeurt in de wereld van groenten.

De tomaat heeft zijn eigen bol in het Huis van de Smaak. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarbij alles draait om de tomaat. Op het Marktplein is een kweker aanwezig die bezoekers vertelt over de glastuinbouw en de producten die de sector teelt.

Eigen smaak

De Nederlandse tomatensector werkte de afgelopen jaren hard aan de ontwikkeling van nieuwe, smakelijke soorten tomaat. Om de consument te helpen de juiste tomaat te kiezen, zijn namens de gehele tomatensector speciale pictogrammen ontwikkeld.

Deze tonen in combinatie met de specifieke tomatensoorten een duidelijke suggestie voor gebruik in de keuken. Welke tomaat is lekker voor in de soep, sauzen, gegrild, in de koekenpan of gewoon 'uit het handje'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer