LTO: ministerie drijft pachtprijs op

De pacht voor agrarische bedrijfsgebouwen dreigt ongeveer 8 tot 10% omhoog te gaan. Dat komt door voorgestelde aanpassingen van het Pachtprijzenbesluit van het ministerie van EL&I.

LTO%3A+ministerie+drijft+pachtprijs+op
© Persbureau Noordoost

De belangrijkste wijziging in het besluit behelst de pacht voor agrarische bedrijfsgebouwen. Het idee is dat voor oude gebouwen minder pacht wordt betaald dan voor nieuwe.

In principe wordt met de wijziging tegemoetgekomen aan de vraag van pachters die vinden dat ze te veel moeten betalen voor het gebruik van gebouwen die niet functioneel zijn.

Analyse

LTO Nederland kan de plannen van het ministerie niet onderschrijven. Een goede analyse van de problematiek voor de pacht van agrarische bedrijfsgebouwen ontbreekt, vindt de organisatie.

Een herijking van de huidige systematiek heeft plaatsgevonden en de bedragen zijn per klasse naar boven bijgesteld. In veel gevallen verwacht LTO daardoor een lastenverzwaring voor de pachter.

Betreuren

LTO betreurt dat de wijziging al ter goedkeuring naar de ministerraad is gestuurd en wil nu Kamerleden benaderen om de wijziging tegen te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer