Zuid%2DHolland+stimuleert+bio%2Deconomie
©

Zuid-Holland stimuleert bio-economie

Zuid-Hollands gedeputeerde Rogier van der Sande gaat de Europese Commissie en het Europees Parlement adviseren over bio-economie.

Hij doet dat als rapporteur van het Comité van de Regio’s namens alle regionale en lokale overheden in Europa. Dit is in Brussel besloten.

'Voor een bloeiende biobased-sector in Zuid-Holland moeten bedrijven, onderzoekers en overheid vanuit een gemeenschappelijke visie samen optrekken. Dit zorgt ook voor een economische impuls en veel extra banen', weet Van der Sande.

Kansrijk

Biobased economy is een economie waarin reststromen en gewassen uit de landbouw en voedingsmiddelenindustrie worden ingezet voor niet-voedseltoepassingen. Zuid-Holland is hiervoor een kansrijke regio. Zo importeert en exporteert de Rotterdamse haven enorme hoeveelheden fossiele en groene grondstoffen.

Op de Zuid-Hollandse eilanden, in het Groene Hart en ten noorden van Leiden zijn producenten van akkerbouw- en veeteeltproducten al bezig met biomassateelt. Met de greenport Westland-Oostland, de chemische industrie en voedselproductiesector is er veel regionale potentie voor de inzet van biomassa.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer