Bleker%3A+gecertificeerde+landbouw+als+vergroening
© ELI

Bleker: gecertificeerde landbouw als vergroening

Gecertificeerde landbouwsystemen kunnen ook als vergroeningmaatregel gelden in het Europees Landbouwbeleid na 2013. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

Boeren die hun duurzame werkwijze vastleggen in een officieel certificaat kunnen dat laten meetellen voor hun vergroeningsmaatregelen, liet EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos eerder weten.

Bleker vindt dit ook een goede optie. Het is een impuls voor een duurzame en toekomstgerichte landbouwsector waarin innovatie en duurzame productiemethoden een belangrijke plaats in nemen, zo laat hij weten.

Keuzemenu

Nederland wil een flexibele invulling van de vergroeningsmaatregelen. Het kabinet pleit er voor dat lidstaten de mogelijkheid krijgen om uit een Europees keuzemenu maatregelen te kiezen die maximaal bijdragen aan verbetering van bijvoorbeeld biodiversiteit, klimaat en het milieu.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer