Lot Hedwige blijft onzeker

De onduidelijkheid over het onderwater zetten van de Hedwigepolder blijft. Dat bleek gisteravond tijdens het debat over het gesloten bezuinigingsakkoord. Geert Wilders van de PVV voorspelde dat de 'Hedwige de zondevloed wacht'.

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zag het wat genuanceerder en zei dat er voorlopig geen water in de polder in komt. 'Als dat al gebeurt, maximaal een derde.'

Verder gaf hij aan dat als Hedwige droge voeten houdt, de kosten voor natuurcompensatie aanzienlijk zijn. 'Als partijen vinden dat de polder niet onder water mag, moeten zij daar geld voor vinden. Daar zijn we mee bezig en zijn kansen voor.'

Ouwehand

Dat www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-04-26/118691/lot-hedwigepolder-nog-steeds-onduidelijkantwoordde Van Haersma Buma op de vraag van Esther Ouwehand van de PvdD of de Hedwigepolder door het bezuinigingsakkoord onder water komt te staan.

Regeringspartijen CDA en VVD en ChristenUnie, D66 en GroenLinks kwamen gisteren tot een gezamenlijke aanpak om het overheidstekort terug te dringen.

Controversieel

De Tweede Kamer bespreekt dinsdag 29 mei de lijst met controversiële onderwerpen. Daarop staat ook de Hedwigepolder. Mocht een meerderheid van de Kamer vinden dat ze daar pas na de verkiezingen over praten, dan gaat het dossier voorlopig in de ijskast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer