Kavelruil in Schellinkhout

Ruim 27 hectare agrarische grond in Schellinkhout verwisselde vandaag van eigenaar. Drie grondeigenaren tekenden daarvoor een kavelruilovereenkomst.

Hiermee realiseren 2 veehouders een verbetering van de agrarische structuur en hoeven ze minder over de smalle Dorpsweg door Schellinkhout met hun landbouwmachines. Verder is de kostenbesparing en het positieve effect op hun bedrijfsvoering een belangrijke reden.

Terwijl een van de betrokken veehouders zijn veldkavel dichter naar huis ruilt en zijn bedrijfsoppervlak vergroot met bijna 8 hectare, realiseert de andere veehouder een grotere huiskavel. Die boer krijgt 1 grote veldkavel van bijna 20 hectare aan een stuk terug recht tegenover zijn bedrijfsgebouwen.

POP 2

Deze kavelruil valt onder het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) 2. Dit wil zeggen dat naast een provinciale ook een bijdrage wordt verleend vanuit het Europees Landbouwfonds.

Die bijdrage is bedoeld om de kosten die de partijen maken als gevolg van de notaris- en kadasterkosten en de benodigde aanpassingswerken te dekken. De kavelruil is begeleid door Stivas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer