Boogaerdt+maakt+lekkerste+boerenkaas
© Ulco Wesselink

Boogaerdt maakt lekkerste boerenkaas

Chris en Willy Boogaerdt uit Stolwijk maken de lekkerste boerenkaas van het land. De melkveehouders ontvingen gisteravond in Zegveld De Gouden Kaasplak trofee 2012.

De winnende Goudse Boerenkaas omschrijft zich volgens de jury als: een spannende, bijzonder mooie kaas waarvan de geur al heel veel vertelt en de smaak rijk, rol en romig is; goed in balans. Het mondgevoel is aangenaam en de structuur is perfect smedig.

Op het relatief kleinschalige melkveebedrijf in het Zuid-Hollandse Stolwijk is Chris Boogaerdt verantwoordelijk voor de 50 melkkoeien. Zijn vrouw Willy maakt de Boerenkaas, naast haar parttime baan bij zorginstantie Gemiva-SVG.

Overige prijzen

Naast de trofeeën voor de lekkerste Goudse Boerenkaas waren er ook prijzen in andere categorieën.

Kaasboerderij Heemkerk-Lamboo (oude Ade) maakt de lekkerste Boeren-Leidsekaas, kaasboerderij Cromwijk de lekkerste Boerenkruidenkaas, kaasboerderij De Hooiberg (Bladel) de beste Oude Goudse Boerenkaas en Winterwijks Wold won de categorie 'Kaas met een verhaal'.

Kaasboerderij Van der Burg (Berkel en Rodenrijd) maakt de lekkerste boerenkarnemelk, Heids Boerenzuivel de beste boerenyoghurt en kaasboerderij Schellach (Middelburg) de beste boerenboter. In de categorie overige zuivel won zuivelboerderij De Kern (Drunen) met haar boerenkwark.

Jury

Dit jaar namen ruim 100 producten deel aan de wedstrijd. In de jury zaten Felix Wilbrink (culinair journalist Telegraaf), Robèrt Verweij (tv-kok en vinoloog), Hans Steenbergen (Food trendwatcher 2010), Kees Wantenaar (interim-voorzitter Productschap Zuivel) en Tineke van der Haven (zuiveltechnoloog/boerenkaaskenner).

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer