PVV: bescherm boer tegen grondprijs

De Zuid-Hollandse PVV-fractie is geschokt over een bericht waaruit blijkt dat de aankoop van grond voor natuurontwikkeling de grondprijs met maar liefst 20% heeft opgedreven.

Uit het onderzoek blijkt dat de aankoop van 1 hectare natuur de overheid liefst € 30.000 kost. Terwijl ook het onderhoud van de Ecologische Hoofdstructuur-natuur veel duurder is dan wanneer er wordt gebruik gemaakt van agrarisch natuurbeheer, concludeert de PVV.

Statenlid Bart Brands: 'De PVV waarschuwt al sinds haar komst in de Staten voor nadelen die komen kijken bij de de aankoop van deze nepnatuurgronden. We willen nu wel eens weten hoeveel geld dit de Zuid-Hollandse belastingbetaler heeft gekost'.

Schaars

De grondprijzenstijging is niet alleen nadelig voor de provincie, stelt de partij. Maar vooral voor boeren die mogelijkheden zoeken om uit te breiden.

'De grond is in Zuid-Holland al erg schaars, waardoor de grondprijzen al tot de hoogste van Nederland behoren. Enerzijds geeft de provincie dus veel geld uit aan de aankoop van natuurgronden, terwijl het anderzijds voor boeren nagenoeg onmogelijk wordt om extra grond aan te kopen', stelt Statenlid John van Assendelft.

Schriftelijke vragen

De PVV heeft over de kwestie schriftelijke vragen aan het provinciebestuur gesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer